Elkészítés: A szikkadt kalácsot felszeletelem, és minden második szeletet vastagon megkenek mogyorókrémmel. Az üresen maradt szeleteket ráillesztem a megkentekre, és az így kapott szendvicseket 2 centis kockákra vágom. A tejet és a tejszínt beleöntöm egy lábosba, és összemelegítem. Kézi habverővel egy nagy tálban összekeverem a tojásokat és a tojássárgáját a cukorral. A meleg tejet folytonos keverés közben apránként hozzáöntöm a cukros tojáshoz. Beleforgatom a mogyorókrémes kalácskockákat, és megvárom, amíg 5-10 perc alatt magukba szívják a tojásos keveréket. Bekapcsolom a sütőt 175 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és kivajazok egy másfél literes, 30x20 centis sütőtálat. A kivajazott sütőtálba beleteszem a tocsakos kalácskockákat, imitt-amott közéjük dugdosok apróra tört csokidarabokat, és a tetejére rámorzsolom a vajat. A kalácsfelfújtat beteszem a meleg sütőbe, és 45 perc alatt megsütöm. 4-6 adag lesz belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.