Elkészítés: A tésztához a lisztet és keményítőt tálba szórom, hozzáadom a sót, a porcukrot és a vaníliát. Majd belemorzsolom a vajat, elegyítem a hozzávalókat, beleöntöm a tejszínnel kevert tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrom. Frissen tartó fóliába csomagolom, 20 percre a fagyasztóban pihentetem.
Közben elkészítem a tölteléket. A csokoládét kockákra tördelem, tálba helyezem, hozzáadom a vajat és a tejszínt, a likőrt, a vaníliapépet. Egy kisebb edényben vizet forralok, erre helyezem a csokoládés tálat és felolvasztom a tartalmát. A forró olvadt csokoládémasszát félreteszem.
Egy nagyobb fémtálba ütöm a 2 egész tojást, hozzáadom az 5 dkg porcukrot. A forrásban lévő víz fölé helyezem, és elektromos habverővel könnyű krémmé keverem a gőz felett nagyjából 2 perc alatt. Nem szabad tovább a forró gőz felett tartani, mert könnyen rántotta lehet belőle!
Amíg a kétféle krém langyosra hűl, meghámozom és felnegyedelem a körtéket, majd mindegyiket meglocsolom egy kevés citromlével, hogy sütés közben ne barnuljanak meg. A tojáskrémet a csokoládékrémbe forgatom óvatosan, hogy a hab ne törjön össze – nagyon könnyű csokoládékrém az eredmény.
A tésztát vékonyra nyújtom, kibélelem vele a sütőpapírral borított, levehető oldalú, 23 cm átmérőjű cakkos lepényformát úgy, hogy a peremre is kerüljön tészta. A felesleget levágom. A tésztára öntöm a csokoládékrémet, elhelyezem rajta a körtedarabokat.
170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) 35-40 perc alatt készre sütöm. Még forrón bevonom a körtéket az átszűrt sárgabaracklekvárral. Rácson hagyom kihűlni, majd minimum 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezem, de szerencsésebb, ha egy egész éjszakát pihen. Közvetlenül tálalás előtt veszem csak ki a frizsiderből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.