Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verem, hozzákeverem a cukrot és egyenként a tojássárgákat. Rászitálom a keményítővel, 2 teáskanál kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadok 5 dkg reszelt csokit és a durvára morzsolt piskótát, majd óvatosan összedolgozom. Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítom, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.
A tejszínt felmelegítem, hozzáadom a maradék durvára darabolt csokit, leveszem a tűzről, és addig keverem, míg a csoki elolvad. 2-3 órára hűvös helyre teszem, hogy megdermedjen. A bevonót felolvasztom, és hideg márvány- vagy üveglapra simítom. Amikor megszilárdult, lapáttal, vagy késsel forgácsokat faragok belőle (feltolom a csokit a lapról), hűvösre teszem. A trüffel krémet (a tejszínben olvasztott, kihűlt csokikrém) robotgéppel habosra keverem, 1/3 részével megtöltöm a félbevágott piskótát, a többivel pedig bevonom. Kb. 1 órára hűtőbe teszem.
A csokiforgácsokat a torta közepére halmozom, végül a maradék kakaóval és porcukorral megszórom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.