Elkészítés: A csülköt megmossuk, a csont mellett kettévágjuk, megspékeljük fokhagymával, besózzuk, és megszórjuk rozmaringgal. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.
A füstölt szalonnaszeletekkel kibéleljük az előzőleg beáztatott cserépedényt, belefektetjük bőrével lefelé a csülköt, aláöntünk 2 dl vizet, mellérakjuk a négybevágott vöröshagymát, és letakarva sütjük kb. 1 órát.
Ezután megforgatjuk a húst, a bőrét bevagdossuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk, ismét letakarjuk, és még 40 percig sütjük.
Ha megpuhult, de még nem pirult meg, letakarás nélkül ropogósra sütjük.
Ezután kiszedjük a csülköt, a visszamaradt pecsenyelevet zsírtalanítjuk, hozzáöntjük a bort, beletesszük a mag nélküli aszalt szilvát, fölforraljuk, és puhára főzzük.
A kicsontozott csülköt felszeleteljük, a boros aszalt szilvával tálaljuk. Köretnek burgonyapürét ajánlunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.