A paradicsomokat forró vízbe tesszük, majd meghámozuk és (ha nagy méretűek) 8 darabra szeleteljük.
A cukkinit és a paprikákat 1-2 centiméteres darabokra szeletlejük. A ghít (vagy olajat) egy nagy serpenyőben felhevítjük közepes lángon, majd beletessszük a rómaiköményt, a csilit, az asafoetidát és a kurkumát. Összekeverjük a fűszereket, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikákat.
2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a cukkinit és az őrölt koriandert. Néhány percig pirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsom darabokat és lejebb a tűzhely hőmérsékletét.
Addig pároljuk, amíg a cukkini áttetszővé válik, de még roppanós marad. A végén hozzáadjuk a sót és megszórhatjuk valamilyen zöldfűszerrel is.
Frissen, kurkumás baszmati rizzsel vagy chapatival tálad.
Megjegyzés
A nagy nyári melegben senki nem szeret hosszasan állni a konyhában és mindenki szereti ilyenkor előnyben részesíteni azokat az ételeket, amik nagyon gyorsan elkészülnek. Hát ez egy ilyen recept:) Ízletes zsenge cukkinivel, friss paprikával és paradicsommal pillanatok alatt elkészítheted. Igazi, könnyű nyári étel, ami nem terheli meg a szervezetedet a nagy hőségben sem. A fűszereknek köszönhetően nagyon könnyű megemészteni. Vacsorára vagy ebédre fogyasztva megtapasztalhatod, hogy kicsit sem nehezült el a tested, könnyűnek érzed magad és tele leszel energiával. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.