Elkészítés: Egy kisebb edényben összekeverjük és felforraljuk a vizet, a cukrot és a mazsolát, majd lefedjük.
Egy másik edénybe kerül a vaj, amit felolvasztunk, majd bele a dara, folyamatosan kevergetjük közepes lángon kb. 10 percig, ekkor beletesszük a mogyorót (isteni illata van), és tovább kevergetjük pár percig, míg a dara szépen megbarnul.
Lehúzzuk a tűzről, és a cukros vizet ráöntjük a darára. Óvatosan, mert gőz csap fel, de csak addig, míg a dara magába szívja a folyadékot.
Ezután kis lángon még addig kevergetjük, amíg teljesen magába szívja a folyadékot. Fedőt teszünk rá, elzárjuk, és pihentetjük 5 percig.
Melegen tálaljuk kis tálkában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.