Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrel összekeverjük.
A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körben a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.)
A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára.
Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
A meggyet saját levével felmelegítjük, az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet.
A kihűlt süteményt felszeleteljük, és a meggyes öntettel díszítjük. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.