A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük habosra.Ezután keverjük hozzá a darált diót, majd a darált mogyorót is. (kissé sűrűbb masszát fogunk kapni)
A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni állandó keverés mellett, szórjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük fel kemény habbá.
Ezután a keményre felvert tojáshabot két részletben keverjük hozzá a diós-mogyorós masszához.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig.(Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. (ekkor a széléről körbe óvatosan válasszuk le a sütőpapírt)
Mivel 2 db tortalapra van szükség, így süssünk még egy tortalapot az előzőhöz hasonló módon.Jó tanács:A tortalap nagyon könnyen törik, így amikor kihűlt egy hosszabb spatulával, óvatosan nyúljunk alá, és válasszuk el a sütőpapírtól. Ezután a tortatálat (v. tálcát) helyezzük rá, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át, és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. (így nem fog eltörni a tortalap)
A meggyet öntsük egy szűrűbe, és hagyjuk lecsepegni a levét. (közben többször rázogassuk meg, hogy alaposan lecsepegjen)
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliaaromát, majd keverjük simára.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a krémmel.
Az alsó tortalapot vékonyan kenjük meg a vaníliakrémmel, majd rakjuk ki az alaposan lecsepegtetett meggyel.
Ezután kenjük rá a maradék krém felét, majd óvatosan helyezzük rá a felső tortalapot.
Ezután a maradék vaníliakrémet kenjük rá a tortalapra, ízlés szerint rakjuk ki a meggyszemekkel, és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tortalapokhoz nagyon jól illik a vaníliakrém a kissé savanykás meggyel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.