Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, vízbe áztatjuk.
Elkészítés: A mazsolát lecsepegtetjük, összekeverjük a dióval és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és kb. 7x7 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. A négyzetek közepébe 1-1 kiskanálnyi lekváros diót teszünk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket, és átlósan összefogjuk a sarkokat úgy, hogy középen összenyomkodjuk őket, azaz batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 195 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.