Elkészítés: A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét és jól elkeverjük. A massza kb. 1/3 részét
kivesszük egy tálkába, ez kerül majd a tészta tetejére.
A maradék habba belekeverjük a diót, és jól összedolgozzuk. Ne legyen kemény, de túl lágy se. 3 cipócskát formálunk, és 10 percre betesszük a hűtőbe.
A cipókból lisztezett deszkán egyenként hosszúkás téglalapot formálunk, megkenjük a félretett mázzal, és lisztbe mártogatott késsel rudakat vágunk.
Szobahőmérsékleten 24 órát kell száradnia.
A sütőt 150 fokra melegítjük. A rudacskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és kb. 8-10 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.