Elkészítés: A csirkét kicsontozzuk, igyekszünk olyan módon, hogy a húst minél egyenletesebben lehessen szétteríteni. A vastag részeit kiklopfoljuk.
Elkészítjük a tölteléket: ledaráljuk a diót, a füstölt szalonnát és a hagymát, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A tölteléket egyenletesen rákenjük a csirkére, a közepére egy sorba felsorakoztatjuk az aszalt szilvát, és ezután feltekerjük.
Szorosan megkötjük cérnával vagy hálót húzunk rá. 200-220 fokon 1-1,5 óráig sütjük. Kb. a sütési idő felénél ráöntjük a fehérbort és a végéig még egy párszor meglocsoljuk. Miután kisült, 10-15 perc után vegyük le a hálót, illetve vágjuk le a cérnát.
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, rizs- vagy krumplikörettel a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.