Elkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, egy csipet sóval és fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Közben a rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk.
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
Kivajazunk egy cakkos szélű 24-26 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, rászórjuk a mogyorót, majd a rebarbarát és az epret, és a sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.
Az öntethez simára keverjük a cukrot, a pudingport és a tojásokat. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és az elősütött tortára locsoljuk. A sütőben további 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A torta tetejét a kiviszeletekkel, a tejszínhabbal, mandulaforgáccsal és mentalevelekkel díszítjük. Szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.