Elkészítés: Kivajazunk, liszttel meghintünk vagy sütőpapírral bélelünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát.
Az almákat meghámozzuk, előbb négyfelé vágjuk, majd a magházát is kivágjuk, vékonyan felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, meghintjük a fahéjjal, összekeverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat habosra keverjük a cukrokkal, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, a citrom- és narancshéjat, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet (ha nehezen keveredik, pici tejjel lazítsuk). A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és finom mozdulatokkal belekeverjük a masszába.
Formába simítjuk, kirakjuk a forma vonalát követve az almaszeletekkel egymást szorosan fedve. A belső sort ellenkező irányban rakhatjuk, így tetszetősebb.
Meghintjük a dióval, és a rummal elkevert lekvárral bevonjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 45-50 percig. (tűpróba)
Tálalásnál porcukorral megszitálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.