Elkészítés: A krémet a cukrászkrémnél leírtak szerint elkészítem, lehűtöm.
A tészta összetevőit pontosan kimérem. A lisztet átszitálom, a vajat kis kockákra vagdosom. A tojásokat kézi haberővel kissé felverem, épp csak annyira, mintha rántottát készítenék. Egy kisebb lábosba öntöm a tejet, vizet, hozzáadom a vajdarabkákat. Lassú tűzön melegíteni kezdem a tejes keveréket, mikor a vaj elolvadt, felforralom, majd lehúzom a tűzről, azonnal hozzákeverem a lisztet. Fakanállal folyamatosan keverem, először csomós masszává, majd pedig fényes, egységes tésztagombóccá áll össze. Majd a már kissé kihűlt keverékhez adom a tojások kb. a 1/4-ét úgy, hogy folyamatos keverés mellett a gombócból ismét masszává alakuljon, felvegye a hozzáadott tojást. Mikor ez megtörtént, további hasonló részletekben adagolom a maradék tojásos keveréket. Ha nagyobb tojásokkal dolgozik valaki, előfordulhat, hogy nem lesz szükség a teljes mennyiségre.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok. a sütöt előmelegítem 180 fokra.
A tésztát csillagcsőrrel ellátott habzsákba kanalazom. Kb. 4 cm átmérőjű köröket formázok az előkészített tepsire.
Nagyjából 20-22 percig sütöm, ekkorra a fánkkoszorúk duplájukra nőnek. Ha már világos pirosak, kiveszem a tepsit, s minden koszorút oldalba szúrok egy vékony pálcikával. Így távozik a felesleges gőz, a koszorúk szép ropogósak lesznek. A tepsit 3-5 percre visszateszem a sütőbe. A kisült koszorúkat rácson hagyom hűlni.
A felső harmaduknál vízszintesen elvágok minden süteményt.
A cukrászkrémet habzsákba szedem, minden koszorút megtöltök.
Tálalásig frizsiderben tárolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.