Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukor felét és az élesztõt, a liszthez adjuk, hagyjuk a kétszeresére kelni. Hozzáadjuk a maradék langyos tejben elkevert maradék cukrot, a sót és a tojássárgákat, jól összedolgozzuk. 2-3 részletben beledagasztjuk az olvasztott margarint, végül a rumot. Konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, lisztes tenyérrel ellapogatjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat lisztezett tálcára rakosgatjuk, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, letakarjuk, és ismét a kétszeresére kelesztjük. Közepüket hüvelykujjal benyomjuk, és nem túl forró, bõ olajban, 4-5 percig fedõ alatt (ettõl lesz szalagos), majd megfordítva, fedõ nélkül aranybarnára sütjük. Papírkendõre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és frissen, forrón tálaljuk. A közepén lévõ üregbe és/vagy külön tálkában felforrósított lekvárt kínálunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.