Elkészítés: A fejtett babot előző este hideg vízbe beáztatjuk, majd leszűrjük. A vöröshagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellergumót meghámozzuk, megmossuk.
A megmosott kölest másfélszeres mennyiségű só vízben megpároljuk, majd kihűtjük.
A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a babot, a félkarikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, és felöntjük annyi vízzel, hogy négyujjnyira ellepje. Ha felforrt, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, és közepes tűzzön kb. 40-50 perc alatt majdnem készre, kicsit roppanósra pároljuk.
Ekkor rászórjuk a kicsi kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, az aprított petrezselymet, és további 10-15 perc alatt puhára, készre főzzük.
Közben a köleslepényhez a kihűlt főtt kölest sóval, a krémsajttal, az aprított petrezselyemmel összekeverjük, vizes kézzel kicsi pogácsákat formálunk belőle, és forró serpenyőben az olajon minden oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, lecsepegtetjük, papírszalvétával bélelt tányérra tesszük.
Tálaláskor a bab stew-t a forró köleslepénnyel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.