Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetjére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.
Tipp: a meggylevet helyettesítjhetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.