Elkészítés: A felszeletelt húst kiklopfolom, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, félreteszem.
A burgonyát, a hagymát és a sárgarépát meghámozom, karikára vágom.
Egy tűzálló tál (vagy pataki tál) alját kibélelem a szalonnaszeletekkel, erre borítom a zöldbabot, a következő réteg a répa, amit a hagyma, majd a burgonya követ. A rakottas tetejére teszem a hússzeleteket. A tejfölt elkeverem zúzott fokhagymával és tárkonnyal, ráöntöm a húsra.
Alacsony hőfokon (150 fok) 1,5 órán át lefedve sütöm, majd leveszem a tál tetejét, villával ellenőrzöm a hús puhaságát. Ha megfelelő, még 5 percig 180 fokon pirítom, ezután rászórom a reszelt sajtot, és további 5 percig sütöm a rakottast.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.