Elkészítés: A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd összegyúrjuk 50 dkg liszttel, 1 teáskanál ecettel és egy csipet sóval. 20 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk, és a lágy margarint - a teljes mennyiséget - rákenjük. 3 réteget hajtunk hosszában, majd széltében is (9 réteg lesz összesen), és 30 percig pihentetjük (nem kell hűtőbe tenni).
Ezután újra kinyújtjuk - ekkor lehet édes vagy sós extrákat rászórni - újra 9 rétegben hajtjuk, és még 30 percig pihentetjük. Ezt megismételjük még egyszer.
Végül nyújtsuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, mert megkel a tészta. Ízlés szerint croissant, sajtos, húsos kifli készíthető belőle, ki hogyan szereti.
A tetejét tojássárgájával megkenjük, 6-7-es fokozaton- közepesnél kicsit nagyobb lángon - pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.