Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrjuk. Letakarva kicsit pihentetjük.
A tésztát 32 darabra vágjuk. Egyenként perecet formálunk belőle, és olajjal megkent tepsibe tesszük. (Ha van perec-formánk, akkor kinyújthatjuk és kiszűrhatjuk a tésztát.) Tetejét egész tojással megkenjük, és nagyon forró (villany sütőben 230 fok) tesszük.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverünk, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk, és még pár percig visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, ne száradjon ki!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.