Elkészítés: A margarint 1 csapott evőkanál sóval, géppel jól kikeverjük, és egy tányéron 5 felé osztjuk, félretesszük.
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A fenti anyagokat jól összedolgozzuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy lágy tészta legyen (kicsit ragad).
10 cipót készítünk belőle. Egy cipót kinyújtunk lapos tányér nagyságúra, és félretesszük. (Itt már nem ragad, lisztes deszkán nyújtjuk). Kinyújtunk még egy cipót, s megkenjük az egyik adag sós margarinnal. A másik kinyújtott tésztát lazán rátesszük, de nem nyomjuk össze!
Derelyevágóval 4 felé vágjuk. Minden negyedet még 3 felé (12 db háromszög formát kapunk). A szélesebb részét a csúcs felé lazán feltekerjük.
Tojássárgáját pici sóval kikeverünk. Megkenjük a kifliket, kis reszelt sajtot és szezámmagot szórunk a tetejére.
A kifliket egy órát pihentetjük. Forró sütőben (200 fokon) szép pirosra sütjük. 60 db kifli lesz belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.