Elkészítés: Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük, és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és 3 egyenlő részre osztjuk. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.