Elkészítés: A tésztához összemorzsoljuk a hideg vajat a liszttel. Hozzáadjuk a sót és a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, 2-3 evőkanál hideg vizet teszünk hozzá. A kapott tésztát letakarva 30 percen át pihentetjük hűtőben.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kivajazott, lisztezett sima aljú piteformába tesszük úgy, hogy a széle 2 cm magas legyen. A felesleges tésztát késsel körben levágjuk, így egyenletes lesz.
A tésztát villával megszurkáljuk, és a kimagozott, felezett vagy negyedelt szilvákkal sűrűn kirakjuk a formát. Megszórjuk barnacukorral, őrölt fahéjjal, és 200 C-fokosra előmelegített sütőben 10 percen át sütjük. Ez idő eltelte után ráöntjük a tejszínnel, cukorral elkevert tojásokat, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Közben az előbb levágott tésztát lereszeljük a reszelő durva oldalán, és rászórjuk a sütemény tetejére, majd tovább sütjük 15-20 percen át, míg a tejszínes tojás meg nem köt. A sütőből kivéve pihentetjük, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.