Elkészítés: A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát.
Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva):
- bacon fele
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan
- krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
- gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- hagyma fele
- rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban
- maradék krumpli, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva
- só, bors
Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból.
Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul.
Tejföllel tálaljuk.
Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de a sajt fele füstölt legyen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.