Elkészítés: Az édes káposztából kivágjuk a torzsát, a többit forró vízbe tesszük, kicsit előfőzzük (kb. 1/4 óra).
A darált húshoz adjuk a rizst, a vöröshagymát lereszelve, a fokhagymát összenyomva, a zsírt, borsot, sót, pirospaprikát ízlés szerint. Összekeverjük, legegyszerűbb kézzel.
Az előfőzött káposzta leveleit lefejtjük, majd megtöltjük. ( Kezdőknek úgy a legkönnyebb, hogy a vastag részre tesszük a tölteléket, a tetejét behajtjuk, feltekerjük, és az alját benyomkodjuk.)
Egy nagyobb fazék aljára vagdosunk a maradék káposztából kisebb darabokat. Arra szépen berakosgatjuk a töltött káposztákat. Ráöntünk paradicsomlevet. Még itt is tehetünk az egészre borsot, pirospaprikát, majd 1 (csak 1!) pohár (2-3 dl) vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.