Elkészítés: Először is elkészítünk egy egyszerű gyúrt tésztát a tojás, liszt, kevés só, 1 citrom lereszelt héja és kevés víz segítségével. Nyújtás után vastagmetéltekre vágjuk a tésztát, kevés lisztbe fogatjuk, hogy össze ne ragadjanak.
Feltesszük forrásban lévő vízbe főni, közben a megtisztított, fás szárától megszabadított zöldspárgát megpároljuk kevés vízben, melyet 1 citrom levével, cukorral és kevés sóval ízesítettünk, félpuhulásig.
A citromos tésztát leszűrjük, ezután egy tálban összekeverjük a vékony metéltre vágott sonkával, a 3-4 cm-esre vágott spárgával, sóval, fehérborssal és az apróra vágott mentalevéllel. Magas falú tepsibe öntjük. A spárga főzőlevével kissé nyakon öntjük, így a sütőben alulról párolódnak az összetevők, nem lesz száraz, szikkadt tepsis tésztánk.
Tetejére fektetünk vékonyra szelt citromkarikákat, majd erre reszeljük a sajtot.
160 fokos sütőben 20 percig sütjük, a sajt barnulásától függően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.