Elkészítés: A fürjeket előző nap előkészítem, 1 napig pácban érlelem. A páchoz kell 1 kis üveg szilvalekvár, fél dl tokaji bor, só, apróra vágott zsályalevél. Sütés előtt a fürjeket kívül-belül bedörzsölöm sóval, fűszerkeverékkel, hasába teszek friss zsályát.
A körethez a krumplikat meghámozom és karikákra vágom. Vas serpenyőt felhevítek, felolvasztom a kacsazsírt, a krumplikat megsózom, és aranysárgára megsütöm kb. 20 perc alatt. A végén megszórom apróra vágott zsályalevéllel és a saját fűszerkeverékemmel.
Amikor kivettem a krumplikat, a maradék zsírban pár percre megpirítom a fürjeket. Felöntöm vízzel, és kb. 30-45 percig sütöm. A végén beledobom a szilvát is és összefőzöm, amíg egy kicsit összeesik.
Kiveszem a sülteket és a szilvát. A maradék lébe teszek 1-2 kanál lisztet, simára keverem, majd felöntöm tejszínnel. Addig kavarom, amíg sima, mártás-sűrűségű lesz. Ha kell, még rakok bele 1-2 kanál szilvalekvárt.
A fürjpecsenyét a fűszeres krumplival és a mártással tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.