Elkészítés: A fürjeket előző nap előkészítem, 1 napig pácban érlelem. A páchoz kell 1 kis üveg szilvalekvár, fél dl tokaji bor, só, apróra vágott zsályalevél. Sütés előtt a fürjeket kívül-belül bedörzsölöm sóval, fűszerkeverékkel, hasába teszek friss zsályát.
A körethez a krumplikat meghámozom és karikákra vágom. Vas serpenyőt felhevítek, felolvasztom a kacsazsírt, a krumplikat megsózom, és aranysárgára megsütöm kb. 20 perc alatt. A végén megszórom apróra vágott zsályalevéllel és a saját fűszerkeverékemmel.
Amikor kivettem a krumplikat, a maradék zsírban pár percre megpirítom a fürjeket. Felöntöm vízzel, és kb. 30-45 percig sütöm. A végén beledobom a szilvát is és összefőzöm, amíg egy kicsit összeesik.
Kiveszem a sülteket és a szilvát. A maradék lébe teszek 1-2 kanál lisztet, simára keverem, majd felöntöm tejszínnel. Addig kavarom, amíg sima, mártás-sűrűségű lesz. Ha kell, még rakok bele 1-2 kanál szilvalekvárt.
A fürjpecsenyét a fűszeres krumplival és a mártással tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.