Előkészítés: A gombát megtisztítjuk (mosni nem szükséges, elég ruhával áttörölni). A narancsot alaposan megmossuk, héjából vékonyan levágunk egy kb. 5 cm-es darabot, és finomra aprítjuk. A narancs és a citrom levét kicsavarjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk.
Elkészítés: A narancs- és citromlevet, a zöldséglevest, a narancshéjat, a fűszerkeveréket összekeverjük, beletesszük a gombát. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát a lével együtt, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Félrehúzzuk, kihűtjük, és kb. 5 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 223 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.