Előkészítés: A gombát megtisztítjuk (mosni nem szükséges, elég ruhával áttörölni). A narancsot alaposan megmossuk, héjából vékonyan levágunk egy kb. 5 cm-es darabot, és finomra aprítjuk. A narancs és a citrom levét kicsavarjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk.
Elkészítés: A narancs- és citromlevet, a zöldséglevest, a narancshéjat, a fűszerkeveréket összekeverjük, beletesszük a gombát. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát a lével együtt, felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Félrehúzzuk, kihűtjük, és kb. 5 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 223 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.