Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, és megmossuk. Lobogva forró vízbe tesszük a csontokat 3-4 percre, majd kivesszük, és lemossuk.
Elkészítés:
1. A lemosott csontokat és combokat 1,5 liter vízben feltesszük főni, amikor forr, takarékra vesszük a lángot, és ameddig a lének habja van, azt eltávolítjuk. Beletesszük a zöldségeket, sózzuk, és ha ismét habja van, leszedjük. Amikor nincs már habja, beletesszük a borsot, a babérlevelet, hozzáadjuk a bort, és nagyon kíméletesen 2 órán át főzzük.
2. Mielőtt elkészülne a leves, keveset kiszedünk egy kisebb tálba. Az erdei gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és a kiszedett levesben pár percig főzzük. (Ha szárított gombával dolgozunk, áztassuk kb. egy órára forró vízbe, majd ugyanúgy járunk el, mint a friss gombával.)
3. A levest óvatosan, finom szűrőn át leszűrjük. A főtt zöldségeket tálba szedjük, összevágjuk. A húst kivesszük, illetve leszedjük a csontokról, szintén összevágjuk, és tálba tesszük. Rászedjük a leszűrt levest és az erdei gombákat, majd ízlés szerint megszórjuk petrezselyemmel. Tálaláskor a levesbe tetszőleges tésztabetétet, vagy palacsintametéltet tehetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.