Elkészítés: A tököt hosszában megpróbálom úgy félbevágni, hogy egyforma legyen a két fél. Kikaparom a közepét, ha már nagyon érettek benne a magok, akkor eldobom a belét, de ha nem, akkor felhasználom a töltelékhez. (A tököt csak akkor kell meghámozni, ha úgy érzed, kemény a héja.)
A hagymából, paradicsomból és paprikából lecsót készítek, ehhez adom hozzá a felkockázott tökbelet és a gombát, és még pár percig együtt párolom. Só, bors, kóstolás, utófűszerezés után hozzákeverek egy egész tojást és a zabpelyhet, ami felszívja majd a töltelék levét. Annyit tegyünk hozzá, hogy a massza már ne legyen folyós, hanem szépen fel lehessen púpozni a tökökbe. Sajtkockákat is keverhetünk hozzá.
A tököket kivajazott edénybe fektetve megtöltjük jó púposan, megkenhetjük egy kis tejföllel, és reszeljünk rá sajtot. Öntsünk alá egy pici vizet, 175 fokon kb. 30 percig kell sütni. Kapormártást készíthetünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.