Előkészítés: A gombákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és alaposan megmossuk. Az uborkát fél karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felteszünk főni 1 l vizet. Ha forr, sózzuk és beleöntjük a citromlevet. Beletesszük a gombát a vízbe, 3-4 percen át főzzük, majd leszűrjük, és jeges vízben lehűtjük. Kikeverjük a majonézt a tejföllel, a petrezselyemmel, és sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a gyöngyhagymát, az uborkát és a gombát. Összeforgatjuk, ha nagyon sűrű lenne, kevés gyöngyhagyma- , vagy uborkalevet lehet hozzáönteni. Hűtőben pihentetjük a tálalásig. A májakat megmossuk, leszárítjuk. Forró olajon kíméletesen meg sütjük, és akkor fűszerezzük sóval, borssal, a majoránnával, amikor már megfordítottuk. Ha megsült, a gombasalátával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 524 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.