Előkészítés: A diót összekeverjük a liszttel. Beledolgozzuk a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, egy csipet sót, és 30 percig pihenni hagyjuk.
Elkészítés: A szilvát levével együtt felforraljuk, a vaníliás cukorral, csipetnyi fahéjjal és a szegfűszeggel ízesítjük. Hagyjuk kissé kihűlni. Felforralunk 3 liter vizet egy kevés sóval. A masszából két teáskanál segítségével galuskákat/golyókat szaggatunk ki, és a lobogva forró vízbe tesszük. A golyókat kb. 5-8 percig főzzük, kiszedjük, lecsepegtetjük. Azonnal meghempergetjük a vágott dióba, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A szilvakompóttal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 890 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.