Előkészítés: A diót összekeverjük a liszttel. Beledolgozzuk a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, egy csipet sót, és 30 percig pihenni hagyjuk.
Elkészítés: A szilvát levével együtt felforraljuk, a vaníliás cukorral, csipetnyi fahéjjal és a szegfűszeggel ízesítjük. Hagyjuk kissé kihűlni. Felforralunk 3 liter vizet egy kevés sóval. A masszából két teáskanál segítségével galuskákat/golyókat szaggatunk ki, és a lobogva forró vízbe tesszük. A golyókat kb. 5-8 percig főzzük, kiszedjük, lecsepegtetjük. Azonnal meghempergetjük a vágott dióba, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A szilvakompóttal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 890 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.