Elkészítés: A mellet középen kettévágva lapjában egész vékony szeleteket készítek belőle. Gyengén megsózom, mindegyikre ráfektetek egy szelet sonkát, felgöngyölöm, megtűzöm fogpiszkálóval. A sörbe beleteszem a reszelt sajtot, a tojást, és összekeverem annyi liszttel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. 15 percig állni hagyom, ha nagyon besűrűsödik, egy kis sörrel hígítom. A melleket lisztbe forgatva belemártom a sörtésztába, és bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Tálaláskor mindegyiket megkenem egy mokkáskanál tejföllel, amibe előzőleg belekevertem a péppé zúzott fokhagymát.
Sonka helyett lehet baconnel is készíteni, de ilyenkor a sózással vigyázni kell!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.