Elkészítés: A halakat kiolajozott tűzálló tálba vagy tepsibe fektetem egymás mellé, megsózom, megborsozom, ráfacsarom fél citrom levét, majd félreteszem, amíg a szószt elkészítem hozzá.
A szószhoz egy kis olívaolajon megpárolom a karikára vágott vöröshagymát, hozzányomom a fokhagymát, majd a koriandermagot (ha frissen mozsárban széttörjük, sokkal intenzívebb és finomabb ízt kapunk, mintha őröltet használnánk). Kicsit pirítom, és ráöntöm a doboz paradicsomkonzervet. A nagy paradicsomokat szétnyomkodom, hogy kisebb darabok legyenek, de ezt előre fel is lehet vágni. Hozzáadok egy kis vizet, kb. fél decit, majd a rusztikusra vágott petrezselymet és mentát is. Egy kicsit összerottyantom, nem sokat, csak amíg épp elkezd összeállni, majd azonnal a halakra öntöm, hogy mindenhova jusson, és még egy kis vízzel felöntve - mivel ez egy szaftos étel - lefóliázva beteszem a sütőbe. Kb. 30-40 percig sütöm lassú tűzön, és kész is.
A szaftot ajánlott kenyérrel kitunkolni, nagyon finom! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.