Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a közepébe tesszük az olvasztott margarint, a tojást, a sót, majd kis adagokban hozzákeverjük az ecetes langyos vizet. Az összetevőket két lapáttal összedolgozzuk vagy keverőtálban kézimixerrel összekeverjük. Az összekevert tésztát kb. 10 percig gyúrjuk, amíg könnyű és rugalmas, selymes fényű tésztát kapunk. A tésztából cipót formálunk, megkenjük olajjal, majd egy kissé felmelegített porcelán- vagy kerámiatállal lefedjük, és legalább fél óra hosszat pihentetjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, majd a cukorral és az aprított, darált mandulával összekeverjük. A gyömbért meghámozzuk, fokhagymanyomón áttörjük és a szilvához adjuk, majd az egészet összekeverjük. A tésztát belisztezett abroszra tesszük, és kézhát segítségével hajszálvékonyra nyújtjuk, a széleket levágjuk. A szilva-mandula-gyömbér keveréket a tésztán egyenletesen szétosztjuk. A tészta egyik szélét a töltelékre hajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, és sütőpapírral befedett sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben 175 fpkon kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, porcukorral meghintjük és felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.