Elkészítés: Az apróra vágott répát (még vizesen, nem lecsepegtetve) hideg tapadásmentes edénybe tesszük. Mikor elkezd sisteregni, hozzáadjuk a zöldborsót (lehet fagyasztott is), és felöntjük 1 deci vízzel. (A sárgarépát minél tovább hagyjuk karamellizálódni, annál kevesebb édesítő kell bele.)
Egy másik edényben vizet forralunk (legjobb, ha maradék húslevest használunk).
Ha már a borsó ráncosodik, átöntjük az egészet a forró vízbe, megsózzuk, édesítjük, rászórjuk a petrezselymet (vagy csokorban belerakjuk, ha nem szeretnénk elfogyasztani). Végén kevés fűszerpaprikát és petrezselymet szórhatunk a tetejére tálaláskor.
Cérnametéltet, esetleg búzadarát főzhetünk bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.