Elkészítés: A gyümölcsöt megmossuk, ha szükséges darabokra vágjuk, és kimagozva 1 liter vízben feltesszük főni. Cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, vékony csíkokra vágott citromhéjjal, kevés sóval ízesítjük, és 15 percig főzzük. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt a liszttel és 1 dl langyos vízzel simára dolgozzuk, és szűrő segítségével a levesbe keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Továbbfőzzük, amíg krémszerűen besűrűsödik. A piros gyümölcsből készült leveseket egy kis vörösborral (1 dl) is megbolondíthatjuk. Kihűtjük, és ha már elég hideg, kevés citromlével kellemesen pikánssá tesszük. Tálaláskor tejszínhabot nyomunk a a tetejére, és díszíthetjük citromfűlevéllel is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.