Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A lisztet gyúrjuk össze a sütőporral, a puha vajjal, a cukorral és az egész tojással.
3. Nyújtsuk a tésztát vékonyra, és helyezzük egy alaposan kivajazott, kilisztezett magasabb falú tepsibe. A tészta elég lágy. Nyugodtan tömjük be az esetleges lyukakat, és egyengessük el a tésztát kézzel.
4. Kenjük rá a tésztára a lekvárt. Jó, ha a lekvár egy kicsit folyékonyabb állagú.
5. A krémhez való 3 tojást válasszuk szét.
6. A fehérjét egy pici sóval verjük kemény habbá.
7. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált diót és a vaníliás cukrot, majd keverjük hozzá a tojásfehérjék kemény habját.
8. Egyenletesen simítsük el a lekváros tésztalapon. Kb. 40 perc alatt süssük meg. Hidegen szeteleljük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.