Elkészítés: Megtisztítjuk hagymáinkat, vékonyan felkarikázzuk, és egy keverőtálba tesszük. Lesózzuk, és nyakon öntjük a citrom levével, laza csuklóval összekeverjük, lefedjük, és fél órát békén hagyjuk.
A salátát és a kínai kelt megmossuk, leszárítjuk. A kelt vékonyan felcsíkozzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. Elővesszük gyönyörű üveg salátástálunkat, összekeverjük benne a kelt és a salátát, majd a tetejére szórjuk az előzőleg leszűrt hagymát. A páclevet ne öntsük el, hamarosan kelleni fog!
Elkészítjük az öntetet: a metélőhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet is, de ebből hagyjunk meg pár levélkét a díszítéshez. A hagyma páclevéhez adjuk a kétféle ecetet (na ugye), bele a porcukor, bors, mustár és az olaj, valamint a petrezselyem. Szépen összedolgozzuk, bársonyosra-illatosra.
Tálaláskor a salátát leöntjük a páccal, meghintjük a metélővel és az okosan félretett petrezselyemlevélkékkel.
Adjuk kocsonyához, hideg sültekhez, hideg szárnyasmájhoz (pl. kacsamáj hidegen, saját zsírjában, puha kenyérrel és ezzel a jóképű salátával valami isteni, főleg ha egy kis vörös is kerül mellé...).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.