A kiválogatott hajdinát megmossuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi megfőzzük, majd duzzasztjuk. Annyi hajdina lisztet keverünk hozzá, hogy formázható legyen, ízesítjük sóval, fűszerezzük bazsalikommal, gombócokat formázunk belőle és kifőzzük. A póréhagymát, sárgarépát, zellert, karalábét apró kockára vágjuk és kevés vízben megpároljuk. A zöldségek felét kivesszük, másik felét szitán áttörjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Felforraljuk és hozzáadjuk a megmaradt zöldségeket, ízesítjük sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A mártást víz helyett készíthetjük tejszínnel is. A gombócokat forrón a mártásba helyezve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.