Elkészítés: Megmelegítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, s azonnal felengedjük vízzel vagy alaplévelés a tejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sűrűsödik. A tűzről levéve beletesszük a maradék vajat.
A halszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd a maradék vajon 2-3 perc alatt megsütjük, felöntjük a borral, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
A halszeleteket lapátkanállal kiszedjük, tálalótálra rakjuk, és meleg helyre állítjuk. A boros halléhez keverjük a mártást, összeforraljuk, majd a halra öntjük, megszórjuk petrezselyemmel, snidlinggel.
Burgonyapürét kínálunk hozzá és salátát, citromot is adhatunk hozzá, jól illik a halhoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.