Előkészítés: Előkészítjük, kimérjük a különféle töltelékeket.
Elkészítés:
1.MÁKOS: A tejszínt felforraljuk, belekeverjük a mákot, a vaníliarudat, és hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot, és kihűtjük. Ekkor belekeverjük a citrom héját, fahéjat és a rumot.
2. MEGGYES: A meggyet lecsepegtetjük, összekeverjük a mandulaforgáccsal, a zsemlemorzsával, a cukorral és a pálinkával.
3. ALMÁS-KÖRTÉS: Az almát és a körtét meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apró kockákra vágjuk. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A vajat felforrósítjuk, karamellizáljuk benne a cukrot, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és 3-5 percig puhítjuk őket. Leöntjük a felesleges levet, belekeverjük a diót és a fahéjat. A masszát kissé kihűtjük.
4. Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű tepsit, a többit felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). Patyolat tiszta konyharuhára fektetünk 4 réteslapot, laponként kihajtogatva megpötyögtetjük-kenjük olvasztott vajjal/margarinnal. A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük az egyik tölteléket.
5. A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük. Hajtott élével lefelé, óvatosan a tepsibe fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal. A maradék kétféle töltelékkel is így járunk el. A forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 20 perc). A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, és porcukorral megszórva, tejszínhabbal frissen kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.