Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Házi krémes II. recept
recept
Mester

Házi krémes II.

120 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 04. 23.
Hozzávalók
10dkg liszt (átszzitált)
2evőkanál tejföl (20%-os)
7db tojás (1 egész a hájas tésztába és 6 fehérje a krémhez)
1csapott evőkanál ecet (10%-os)
1csapott kávéskanál
1csapott kávéskanál kristálycukor
1liter víz
3csomag pudingpor (vaníliás)

Elkészítés

Elkészítés: A hájat a 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és hideg helyre félrerakjuk, hűtőszekrénybe is rakhatjuk.

A többi hozzávalóból jól kidolgozott tésztát gyúrunk, majd 15 percig pihentetjük.

Vékonyra nyújtjuk (amennyire csak tudjuk), és rákenjük a lisztes hájat, majd szimplán meghajtogatjuk. Azaz képzeletben három részre osztjuk, a két szélső szárnyat hajtjuk be középre egymásra a középső részre, először az egyiket, majd a másikat. Félretesszük pihenni fél órára.

Összesen négyszer kell hajtogatni!: a második dupla hajtásnál négy részre képzeljük a tésztát, és a jobb szárnyát a jobb belső, a bal szárnyát a bal belsőre hajtuk, majd az egészet félbe. Fél óra pihi. Szimpla hajtás, fél óra pihi, dupla hajtás, fél óra pihi.

Ebből az adagból 4 lapot sütünk nagy gáztepsi hátán, azaz két adag krémes jön ki belőle. Én úgy szoktam, hogy túlnyújtom, mert úgyis összeugrik sülés közben, hogy körben lógjón le a tepsin. Megszurkálom villával, és megsütöm. A lisztezéssel vigyázni kell, nehogy túl sok lisztet használjunk, mikor alá kell lisztezni, mert akkor később mindig egyre nehezebb lesz kinyújtani.

A krémhez a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A pudingot kevés vízzel (az 1 liter vízből vesszük el!) simára keverjük. A többi vizet a cukorral feltesszük főni, ha a cukor elolvadt, és kezd forrni, akkor hozzáadjuk a vaníliás pudingot, majd a tojáshabot. Én le szoktam húzni a tűzről, és ha már az utolsó adag hab is a pudingban van, akkor teszem vissza a tűzre, ahol az utolsó adag habbal együtt is készre keverem, lekapcsolom.

Egy tepsibe belehelyezem az egyik lapot (előre bele szoktam szabni őket a tepsibe, óvatosan kell levágni a széléből, ha nem fér bele), és ráöntöm a krémet. Ha sima krémest csinálok, akkor ráteszem a tetejét és kicsit rányomkodom, hagyom kihűlni, majd ha kihűlt, kockákra vágom, porcukrozom.

Ha francia krémest csinálok, akkor ráöntöm a krémet a tésztára, hagyom kihűlni, ha kihűlt, akkor rákenek 4-5 dl kemény habbá vert tejszínt. A tetejére 25 dkg porcukrot kikeverek annyi feketekávéval, amennyit felvesz, rákenem a tetejének szánt tésztára, ha megköt, felszeletelem, ráhelyezem a süteményre (tejszínhabra), és átvágom a süteményt a ráhelyezett négyzetek mentén, hogy az alja is legyen elvágva.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Katuki küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.