Elkészítés: A húst és a szalonnát közepes lyukú tárcsán ledarálom. A zúzott fokhagymát egy nappal előtte 2 dl vízbe beáztatom. A leszűrt levet hozzákeverem a húsmasszához, hozzáadom a fűszereket is, majd az egészet jól összekeverem. Kb. 1 órát pihentetem, hogy az ízek jól összeérjenek. A húsdarálóból kiveszem a rostát, és töltőtölcsérre cserélem, erre ráhúzom a megtisztított és kiolvasztott vékonybelet, így töltöm be a bélbe a kolbászmasszát, majd 15 cm-enként megcsavarom.
Tanács: Ha a töltelék túl száraz lenne, kis víz hozzáadásával lehet azt pótolni. A kolbászt 2 ek. zsírral tepsibe teszem, és sütőben ropogósra sütöm. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Zsírja hidegen pedig a legfinomabb étel, ha puha kenyérre kenjük. Zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával remek.
Tárolás: Tetszőleges adagokat állítok össze, majd műanyag zacskókba csomagolom, és a fagyaztóba teszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.