Elkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt ( a szárítottnál nem kötelező, de ajánlott). A lisztet, a porcukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a sót és a kovászt jól összedolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a húst és a fűszereket összekeverjük, és állni hagyjuk fél órát. Ezután a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd ráöntjük a húst. 10-15 percig lassú tűzön főzzük.
Ha a tészta megkelt, késhegynyi vastagságúra nyújtjuk, és 8x8 cm-es kockákat vágunk belőle. A tészta egyik oldalára tölteléket halmozunk, majd ráhajtjuk a másik oldalt. A széleket gondosan összenyomkodjuk, ha szükséges, villával rásegíthetünk.
Kivajazott tepsiben 180 fokra melegített sütőbe toljuk, előtte tetejüket olvasztott vajjal vagy tojássárgájával megkenjük.
Én kétszer szoktam megkenni a táskákat, rögtön a sütés előtt és a vége felé, hogy finom puha maradjon a tészta. 25-30 perc a sütőben bőven elég nekik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.