Elkészítés: A tojásokat átdörzsöljük ecettel. Sózott, ecetes hideg vízbe tesszük, majd a vízet forralva a tojásokat keményre főzzük /kb. 15-20 perc/ majd lehűtjük.
A tojások héját óvatosan megütögetjük, így repedések keletkeznek, melyeken keresztül szivárog be a festőlé.
A festőléhez 1 liter vízhez adjuk a természetes színezőt, lefedve 30 percig főzzük, majd leszűrve langyosra hűtjük. A tojásokat beletesszük, a szín az áztatási időtől függ.
Színek:
1. Petrezselyemzöldből /zöld szín/ 3 dkg durvára vágva
2. Sárgarépából /sárga szín/ 25 dkg vékony karikákra
vágva.
3. Kamillavirágból - száritott - /sárga szín/ 3 dkg
4. Vöröshagyma, 5-6 fej külső héja /vörös szín/, ezt 40 percig kell főzni
5. Kék szín: áfonya, fekete ribizli, fekete szeder stb.
6. Barna szín: sötét szójaszósz vagy erős fekete tea
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.