A babapiskótákat széttörjük és kevés ibolyasziruppal összekeverve elosszuk 2 pohárban.
A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe kb. 5 percig.
A tejszínt, tejet cukrot felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Amikor a cukor feloldódott levesszük a tűzről, hozzáadjuk az ibolyakivonatot, vagy az ibolyasziruppal színezzük, pár csepp vérnaranccsal ízesítjük.
A zselatinlapokat vegyük ki a vízből, jól nyomjuk ki és keverjük a forró krémhez, amíg teljesen feloldódik.
Osszuk szét a poharakban, aztán hűtőben dermesszük.
Tálaláskor a tetejét díszítsük kandírozott ibolyával, vagy csokireszelékkel. Kekszet kináljunk hozzá. Tálalhatjuk úgy is, hogy csak a krém felét színezzük, így mutatósabb.
Megjegyzés
Kertünkben lévő, vagy tisztahelyről származó ibolyával készítsük. Az ibolya ehető virág. Fogyasztáskor érezzük a legjobban az illatát és ízét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.