Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettévesszük, a tojássárgákat a 20 dkg cukorral kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A maradék 10 dkg cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 2dl vízzel, összefőzzük és kihűtjük. A cukorral habosra kevert tojást a karemellizált cukorral összeforgatjuk, majd belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre verttojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba!).
A krémhez a vizet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet összefőzzük, kicsit kihűtjük, hozzáadjuk az apróra vágott kókuszzsírt és a lekvárt, jó habosra kikeverjük.
3 lapba vágjuk a kihűlt tésztát, a krémmel megkenjük, a tetejét is vékonyan áthúzzuk a krémmel, és megszórjuk cukrozott kakaóporral.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.