Elkészítés: A burgonyát nyersen lereszeljük. Megszórjuk egy kis liszttel, hozzáadunk egész tojást, az olvasztott zsírt és kevés sót. Ezután még további lisztet adunk hozzá, hogy kissé keményebb legyen, jól összedolgozzuk.
Kis pihentetés után lisztes kézzel kis gombóckákat formálunk belőle, majd forrásban lévő vízbem kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, kisütjük. A szalonnapörvöt kiszedjük, a visszamaradó zsírba tesszük a a krumpligombóckákat, átsütjük.
Tálra szedjük, megszórjuk finom csípős juhtúróval és a szalonnapörccel. Meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk reszelt füstölt sajttal, azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.