Elkészítés: A tészta hozzávalóit a robotgép táljába tesszük, majd dagasztófejjel addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Ezután letakarva 1 óra alatt hűtőben duplájára kelesztjük.
A krém hozzávalóit is összekeverjük habosra, majd kihűtjük.
A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtjuk. Ennek a tésztának a lényege, hogy hosszabb legyen és keskenyebb... ezt tessék betartani!!! Egyenletesen megkenjük a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerjük. A tekercset a képen látható módon felszeleteljük. A trapézok közepét fakanál nyelével lenyomjuk jó alaposan.
A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy tepsire max. 9-et.
Tetejüket megkenjük tojássárgával és megszórjuk kristálycukorral.
Hagyjuk még 15 percet kelni a tepsin, majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben (alulra egy lábasba vizet teszünk, a kelt tésztának ez nagyon jót tesz!) megsütjük őket. Onnan kivéve vízzel megspricceljük, és hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.